اختصاصی ترنم شعر/ فصل چهارم پادکست «نظامی گنجوی» با عنوان «مخزنالاسرار» به همت محمدرضا طاهری شاعر و غزلسرای نامآشنای معاصر منتشر شد.
پادکست «نظامی گنجوی» پس از انتشار سه فصل «لیلی و مجنون»، «خسرو و شیرین» و «هفتپیکر» چهارمین فصل خود را با عنوان «مخزنالاسرار» منتشر کرده است.
در قسمت مقدماتی مخزنالاسرار (قسمت صفر) بیشتر دربارهی تفاوتهای این کتاب با چهار منظومهی دیگرِ حکیم گنجه گفتهام و در این باره که بهتر است با چه عینکی این کتاب را مطالعه کنیم تا ارزشها و زیباییهای آن خوشتر در چشممان بنشیند.
طاهری در خصوص این پادکست گفت: منظومهای که نخستین تجربهی نظامی است و تفاوتهای عمدهای با چهار منظومهی معروف دیگرش دارد. اسبِ طبعِ نظامیِ جوان در مخزنالاسرار چنان سرکش است که گاهی خودِ شاعر را هم به زمین میکوبد. این منظومه سرشار است از ازدحام تصاویر و آنات شاعرانه. شاعرانگی آنچنان در ابیات، متراکم شده که گاهی شعر در مرز بین معنا و بیمعنایی حرکت میکند و این خود یکی از جذابیتهای متن است. این کتاب، قصه و حکایت هم دارد اما برای قصه شنیدن نباید به سراغ آن رفت.
محمدرضا طاهری افزود: مخزنالاسرار جایی است که باید خودت را بسپاری به امواج خیال شاعر و رها کنی تا او تو را بالا و پایین ببرد. گاه فرو میروی به ژرفا و گاه پرتاب میشوی به ساحل حکمتها و پندها و حکایتها همه در خدمت خیالپردازیها و زبانآوریهای شاعرند. همه بهانهاند برای اینکه نظامیِ جوان قدرت شاعری و نبوغ حیرتآورش را به استادانِ عصر ثابت کند. چندین و چند بیت از ابیات معروف، که سر زبان عموم فارسیزبانان است، در این منظومه جا خوش کرده و این خود گواهی است بر اثرگذاری و اهمیت این کتاب. پس چه خوش تر از آن که عاشقان شعر ناب، بنشینند به تماشای چنین عرض اندام پهلوانانهای!