به همت خانه شاعران؛

شب های شیدایی به ایستگاه آخر رسید

کد خبر :‌ 165
کد خبر :‌ 165

همچون سال‌های گذشته، خانه شاعران ایران در ایام شهادت امام حسین(ع) به مدت پنج شب ویژه‌برنامه «شب‌های شیدایی» را با حضور شاعران، هنرمندان و علاقه‌مندان برگزار کرد.

شب‌های شیدایی از دهم تا چهاردهم شهریورماه برابر با اول تا پنجم ماه محرم در خانه شاعران و به همت انجمن شاعران ایران و دفتر شعر جوان برپا بود و شعرخوانی، ذکر مصیبت و سوز و ساز و آواز بخش‌های مختلف این ویژه‌برنامه‌ها بود. 

رئیس جمهور دولت اصلاحات، محمدجواد حق‌شناس، فاطمه راکعی، اسماعیل امینی، مصطفی رحماندوست، غزل تاجبخش، حجت‌الاسلام حسین فتحی و بیوک ملکی از جمله حاضران و مهمان‌های این ویژه‌برنامه‌ها بودند. 
 

آغازگر این شب‌، قرائت قرآن توسط قاری بین‌المللی، سیدحسین موسوی‌بلده بود. سهیل محمودی که اجرای برنامه‌ها را بر عهده داشت، در پنج شب شیدایی از شاعرانی یاد کرد که پیش از این در محفل‌های شاعران حضور داشتند و به نوعی در زنده نگه‌داشتن چراغ این محافل موثر بودند. 

محمودی از مرحوم محمود شاهرخی به عنوان یکی از متفاوت‌ترین شاعرانی نام برد که نمونه اخلاق و وارستگی بود و همواره در جهت عرفان، حکمت و معرفت اهل بیت گام برمی‌داشت. 

او همچنین کارنامه شعری و دیگر آثار قیصر امین‌پور را سرشار از اعتقاد و بدون افراط و تفریط دانست و گفت که حال خوش و بدون تظاهر امین‌پور در سراسر زیست او جریان داشت. حسین آهی، مشفق کاشانی و امیری‌فیروزکوهی از جمله دیگر شاعرانی بودند که سهیل محمودی در شب‌های شیدایی از آن‌ها یاد کرد و نمونه‌هایی از شعر آنها را خواند. 

یکی دیگر از بخش‌های ویژه‌برنامه‌های ماه محرم در خانه شاعران، قرائت قسمت‌هایی از کتاب گنجینه الاسرار عمان سامانی توسط ساعد باقری بود. این شاعر و پژوهشگر از ترکیب‌بند محتشم کاشانی و گنجینه الاسرار به عنوان دو قله ادبیات عاشورایی یاد کرد و در شب‌های مختلف، بخش‌هایی از این کتاب را خواند و بررسی کرد. 

او تاکید کرد که اصل موضوع در کتاب گنجینه الاسرار، عرضه دو باده سعادت و شقاوت است که همواره هنگام مطالعه بخش‌های مختلف آن، باید این مهم را در نظر داشته باشیم. 

همچنین محمدحسین مهدوی (م. موید)، شاعر و نویسنده کتاب «حسین علی، درود خدا بر او» در پنج شب شیدایی، قسمت‌هایی از این کتاب را برای حاضرن قرائت کرد. «نهانکاری‌های جانشینی یزید»، «حوارین»، «شاه‌آزارها، یزید»، «زودآمد جنبش» و «کامکاری مسلم –درود خدا بر او- و داستان آن» از جمله این فصل‌ها بود. 

پایان‌بخش هر شب شیدایی، ذکر مصیبت توسط ساعد باقری و سلام و درود به امام حسین(ع) و یاران وفادار ایشان بود. 

اجرای موسیقی توسط علی‌اکبر حجازی و احسان لیوانی و شعرخوانی اسماعیل امینی، محمدرضا محمدی‌نیکو، علی‌اکبر میرجعفری، سیده‌تکتم حسینی، منصوره نیکوگفتار، رضا موسوی‌طبری، سعید بیابانکی، قربان ولیئی، بهروز آورزمان، محمد میرزایی‌بازرگانی و سیدصابر موسوی قسمت‌های مختلف ویژه‌برنامه شب‌های شیدایی در سال 1398 بودند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه های ترنم شعر

پست های مرتبط

0:00
0:00
آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
زمان بازگشایی قفل : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟