حامد ابراهیمپور دبیر جایزه کتاب سال غزل از برگزاری چهارمین دوره این جایزه در روزهای آینده خبر داد.
حامد ابراهیمپور دبیر جایزه کتاب سال غزل درباره تازهترین دوره این رویداد گفت: این جایزه به صورت دوسالانه برگزار میشد، اما به دلیل شیوع کرونا برگزاری چهارمین دوره آن به تعویق افتاد، اما قرار است به زودی فراخوان دریافت آثار برای این دوره منتشر شود.
وی افزود: اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه شامل هادی خورشاهیان، پوریا سوری، محمدرضا شالبافان و حامد ابراهیمپور به این نتیجه رسیدند که در این دوره کتابهای منتشر شده در سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پذیرفته شده و در چرخه داوریهای این دوره قرار بگیرند.
ابراهیمپور ادامه داد: عنوان جایزه کتاب سال غزل است، اما تمامی قالبهای شعر کلاسیک – بجز کتاب کاملی از دوبیتی و رباعی – را هم دربر میگیرد، به شرطی که چهل درصد آثار کتاب ارسالی را غزل تشکیل داده باشد. داوران را نیز غزلسرایان برتر کشور تشکیل میدهند و تلاش میکنیم تا داوران این دوره نیز با داوران دورههای قبل تفاوت داشته باشد، چرا که بهرحال قالب کهن غزل پتاسیل بسیاری در کشور دارد.
دبیر جایزه کتاب سال غزل همچنین با اشاره به این نکته که در تمامی دورههای برگزاری این جایزه «چندصدایی» حاکم بوده است، گفت: داوران در تمامی این دورهها از سلیقههای مختلف شعری بودهاند. یعنی از تمامی جریانهای رایج در غزلسرایی میان داوران این جایزه نمایندهای حضور داشته تا همه غزلسرایان و علاقهمندان به غزل بتوانند آثار خود را در این جایزه شرکت دهند.
شاعر مجموعه غزل «سرخپوستها» اضافه کرد: من نماینده نوع خاصی از غزل هستم، اما به عنوان دبیر این جایزه وظیفه دارم تا شرایطی را فراهم کنم که همه غزلسرایان کشور زیر یک سقف جمع شوند و آثارشان در فضایی کاملاً عادلانه مورد داوری قرار گیرد. به همین دلیل سلیقه شخصی من، مدل نگارشیام و تعریف من از شعر، تأثیری در انتخاب غزلسرایان برتر در این جایزه ندارند. بنابراین داوران این دوره نیز از غزلسرایان نامی کشور در تمامی نحلهها هستند با این شرط که در دورههای پیشین جایزه کتاب سال غزل داوری نکردهاند.
وی درباره بخشهای این جایزه نیز اشاره کرد: مانند دورههای گذشته در دوره چهارم نیز این جایزه دو بخش دارد. بخش نخست جایزه کتاب سال است و همانطور که گفتم آثار منتشر شده در سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در این بخش داوری میشوند و به صاحب کتاب برگزیده تندیس جایزه به همراه هدیهای ویژه تعلق میگیرد. در بخش ویژه نیز آثار غزلسرایانی که بدون شرط سنی تابحال کتاب شعر کلاسیک منتشر نکردهاند مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و شاعر برگزیده علاوه بر دریافت تندیس جایزه، فرصت انتشار کتابش را نیز با حمایت کامل دبیرخانه جایزه به دست خواهد آورد.
ابراهیمپور در پایان گفت: طی روزهای آینده فراخوان جایزه در خبرگزاریهای کشور منتشر خواهد شد. ضمن این که اسامی داوران نیز توسط سخنگوی شورای سیاستگذاری به اطلاع عموم خواهد رسید. این جایزه مانند دورههای قبل با همکاری و حمایت کانون ادبیات ایران برگزار میشود.
منبع: مهر