گفتگو با مدیر آموزش مدرسه شعر برگ؛

تاسیس مدرسه‌ی شعر، یک ضرورت بود

کد خبر :‌ 762
کد خبر :‌ 762

اختصاصی ترنم شعر/ مکانی به نام «مدرسه شعر» مدتی است که فعالیت خود را در زمینه ادبیات و زیر نظر موسسه فرهنگی هنری برگ آغاز کرده است. برای اطلاع از چگونگی کار این مدرسه و روند حضور در آن با کیانوش خانمحمدی(شاعر، سپیدسرا) مدیر آموزش این مدرسه به گفتگو نشستیم تا از چند و چون مدرسه شعر بگوید:
 
 

مدرسه شعر چیست؟

مدرسه شعر قرار است جای خالی یک رشته‌‌ی دانشگاهی را در زمینه‌ی پرورش شاعر پر کند. در فضاهای آموزشی و دانشگاه‌ها، رشته‌های هنری مثل نوازندگی، نقاشی، نمایش‌نامه نویسی و  … ارائه و تدریس می‌شوند؛ اما برای شعر متاسفانه چنین چیزی وجود ندارد. تعریف و وظیفه‌ی رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی، تربیت محقق و پژوهشگر و پاسداری و صیانت از ادبیات فارسی است؛ نه آموزش شعر نوشتن. کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌ی شعر هم بدون برنامه‌‌ی آموزشی، ساختار جامع و به صورت کارگاه‌های چندجلسه‌ای و محدود هستند؛ این مسئله سبب می‌شود تا همه‌ی آن‌چه را که شاعر به آن احتیاج دارد، دریافت نکند. گاهی هم هنرجوها سردرگم می‌شوند برای انتخاب کلاس مناسب. مدرسه‌ی شعر آمده تا به این نیاز پاسخ دهد.

متولیان مدرسه‌ی شعر برگ چه کسانی هستند؟ و از طرف کدام سازمان یا نهادی حمایت می شوند؟

متولی اصلی مدرسه‌ی شعر برگ، موسسه‌ی فرهنگی هنری برگ است. این موسسه سال‌ها  است که در زمینه‌ های هنر فعالیت دارد؛ خصوصاً هنرهای دراماتیک. من هم در شش، هفت سال اخیر، چندباری تصمیم به تاسیس مدرسه شعر گرفتم، اما دست نگه‌داشتم تا موقعیت بهتری ایجاد شود.  ضمن اینکه از طرف هیچ نهادی حمایت نشدیم و این مدرسه، زیرمجوعه‌ی فضای آموزشی موسسه برگ است.

چه نیازی به این مدرسه وجود داشت که به فکر تاسیس آن افتادید؟

یکی از تکیه‌گاه‌های جامعه‌ی ما، شعر است؛ اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل نبود فضای مناسب آموزشی، سطح شعر ما بسیار پایین آمده است و در سطح بین‌المللی حرفی برای گفتن ندارد.
من در سال‌های یادگیری‌ام، بسیار سردرگم بودم. از سال هشتاد و یک جدی‌تر به شعر پرداختم اما در تمام این سال‌ها، جایی وجود نداشت که بتوانم آن‌جا شعر نوشتن را یاد بگیرم؛ بنابراین همیشه بین جلسات و کارگاه‌های مختلف سرگردان بودم؛ این جلسات مدون و برنامه‌ریزی شده نبودند. این نیاز درونی همیشه با من بود و متوجه شدم دیگران هم این دغدغه را دارند. خیلی‌ها به دلیل موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اند، این نیاز را حس نمی‌کنند و نمی‌دانند که شناخت ساختار، ریتم و … می‌تواند به بهترشدن شعرشان کمک کند.

دوره‌های مدرسه به چه صورت است؟

دوره‌ها در دو ترم و حدود هفت ماه طول می‌کشد. در ترم اول واحدهای مهمی در حوزه‌های مبانی شعر، آموزش آرایه‌ها، زبان شعر، نقد و ویرایش و … تعریف شده است. همچنین کارگاه‌هایی اجرا خواهد شد که در آن‌ها هنرجو ملزم است کار عملی ارائه دهد. تمام آموزش‌های ما کاربردی‌ است و به دنبال این نیستیم که یک سری مفاهیم نظری را یاد بدهیم؛ بلکه عملی‌کردن آن‌ها مهم است. پس از ارائه پروژه و گذراندن ترم یک، در ترم دوم به همین شیوه کلاس‌ها برگزار می‌شود. در کنار مدرسه، کارگاه‌هایی هم تدارک دیده‌ایم که برخی رایگان هستند. در آینده هم اردوهایی خواهیم داشت. در انتهای آموزش هم از هنرجوها تعدادی اثر خواسته می‌شود؛ مثلا کسی که گرایش ترانه را انتخاب کرده، باید چند ترانه بنویسد و یکی از آن‌ها هم اجرا شوند. در روز ارائه هم باید از آثارش دفاع کند.
به طور کلی یک سری کلاس‌ها و دروس بین شعر کلاسیک، سپید و ترانه مشترک است و بخشی هم متفاوت. هنرجوها بر اساس علاقه و راهنمایی اساتید می‌توانند کلاس‌های مجزا را انتخاب کنند.
 

از چه کسانی برای تدریس استفاده می‌کنید؟

تلاش ما این بوده که از طیف‌های مختلف اجتماعی، فکری و شعری که در قالب های مختلفی شعر می‌نویسند، استفاده کنیم تا هنرجو، بتواند به راحتی مسیر خود را پیدا کند.
 

شرایط ثبت نام در مدرسه‌ی شعر چیست؟

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق تماس تلفنی یا فرستادن پیام در اینستاگرام موسسه فرهنگی هنری برگ، شرایط را جویا شوند. شهریه‌ی مشخصی را باید پرداخت و مدارک لازم هم به موسسه ارسال کنند. لازم به ذکر است که تمامی افرادی که علاقه‌مند به شعر هستند و استعدادشان را شناخته‌اند و بین 15 تا 55 سال سن دارند، می‌توانند در این مدرسه نام‌نویسی کنند.
 

خبرنگار: هانیه شالباف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه های ترنم شعر

پست های مرتبط

0:00
0:00
آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
زمان بازگشایی قفل : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟